Healthy Farming Association engageert zich via het label ‘Beter voor Iedereen’ om een betere voedselketen te creëren.

Studies tonen aan dat we te weinig omega 3 via de voeding innemen – iets wat nog meer opvalt bij de jeugd! Deze vetzuren zijn nochtans rijkelijk aanwezig in onder andere lijnzaad, koolzaad, vette vis en eierdooier. Om welke reden dan ook, lijken deze voedingsproducten dus niet (vaak genoeg) op ons bord te belanden.

De Healthy Farming Association wil bijdragen aan de oplossing voor dit probleem door meer producten op de markt te brengen die een hogere hoeveelheid aan omega 3 bevatten (in een verhouding met omega 6-vetzuren zoals aangeraden door de Hoge Volksgezondheidsraad). Dit doen we op een natuurlijke manier, namelijk door ons vee anders te gaan voederen. Op dit moment richten we ons op varkensvlees (het meest geconsumeerde vlees ter wereld) en eieren. Op deze producten kan je ons kwaliteitslabel “Beter voor Iedereen” al vinden.

Jebentwatjeeet

Je bent wat je eet.

Wat is gezond eten voor jou? Doe de test, geef je ongezouten mening en ontdek je voedingsprofiel.

Ontdek je eetprofiel

Beter voor
MENS

Beter voor MENS

“Je bent wat je eet,” mag best wel letterlijk genomen worden. Sommige essentiële stoffen moet je nu eenmaal uit je voeding halen, omdat je lichaam ze niet zelf kan aanmaken.

Lees meer

Beter voor
MILIEU

Beter voor MILIEU

De herintroductie van gewassen zoals lijnzaad, koolzaad en luzerne zorgt ervoor dat onze landbouw opnieuw diverser wordt. Dit heeft een positief effect op onze lokale fauna en flora.

Lees meer

Beter voor
DIER

Beter voor DIER

Boeren die zich engageren voor “Beter voor Iedereen”, doen dit voor een veeteelt waarin dierenwelzijn belangrijk is en respecteren de van kracht zijnde regelgeving van hun land.

Lees meer

Beter voor iedereen

Door de bevolkingsgroei en nieuwe eetgewoonten in de nieuwe economieën, is de mondiale consumptie van vlees en dierlijke producten verdubbeld in de afgelopen 50 jaar, en zal opnieuw verdubbelen in de komende decennia. Er zijn 9 miljard mensen te voeden in 2050.

In België kan je ons kwaliteitslabel “Beter voor Iedereen” al op varkensvlees en eieren vinden.

Belangrijke trekker in dit verhaal is Delhaize, dat al zijn varkensvlees onder het label “Beter voor Iedereen” aanbiedt zonder prijsverschil.

liege

Réunion HFA Luik 02/02/2017

In navolging van de Algemene vergadering in Gent organiseerden we op 2 februari ook aan Franstalige kant een vergadering waarop de Waalse partners werden uitgenodigd.

Nieuwsbrief